
چهارمین نشست کارگروه صادرات انجمن ملی شرکت های صنایع پیشرفته و دانش بنیان صنعت و معدن مطابق برنامه اعلامی در روز چهارشنبه مورخ 15 اسفند برگزار شد. در ابتدا دبیر انجمن ضمن خوشامدگویی به میهمانان و سخنرانان مهمتر خلاصه ای از اقدامات انجام شده در انجمن که در راستای توسعه صادرات شرکت ها بوده است را ارائه دادند.
سپس جناب آقای سبک دست رئیس محترم کارگروه صادرات هدف از تشکیل این نشست که با حضور جناب آقای دکتر خیاطیان(ریاست محترم هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی)، جناب آقای مهندس صفاری نیا(رئیس منطقه نوآوری ایران)، جناب آقای دکتر روزبه(رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی)، جناب آقای مهندس نادری منش(مدیرعامل ورئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته)، جناب آقای مهندس چگنی(مدیرکل دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه)، جناب آقای دکتر منجم زاده(مدیرکل دفتر سیاستگذاری و آینده نگاری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان) بیان برنامه این کارگروه در سال 1404 در راستای توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان در سه حوزه کلی توسعه صادرات شرکت ها، اخذ پروژه های کوچک مقیاس، اخذ پروژه های بزرک مقیاس می باشد.
در ادامه جناب آقای دکتر خیاطیان ضمن تبریک ایام مبارک ماه رمضان اعلام کردند که یکی از اصلی ترین اهداف و برنامه های صندوق نوآوری و شکوفایی در سال1403 و 1404 توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان می باشد که در همین راستا نیز دو حمایت تامین مالی قراردادهای صادراتی و تولید فراسرزمینی تدوین شده است. ایشان اضافع کردند که بحث توسعه صادرات مسئله جدی و بسیار دشواری می باشد که نیاز به پیگیری مداوم و پشتکار فراوان دارد که این دو ویژگی مهمترین و بارزترین خصوصیت انجمن ملی شرکت های صنایع پیشرفته و دانش بنیان می باشد امید است که با همراهی شرکت های دانش بنیان و ممارست کارگروه صادرات شاهد جهش بزرگی در توسعه صادرات اکوسیستم دانش بنیان باشیم.
جناب آقای مهندس صفاری نیا رئیس منطقه بین المللی(پارک علم و فناوری پردیس) ضمن معرفی این منطقه به بیان برنامه های این مجموعه در راستای توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان را بیان کردند ایشان اضافه کردند که با عنایت به اینکه برنامه های این مجموعه با اقدامات مدنظر کارکروه صادرات بسیار نزدیک می باشد در این مسیر سخت و دشوار در کنار انجمن و کارگروه صادرات خواهند بود.
جناب آقای مهندس نادری منش مدیرعامل ورئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به عنوان نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از دغدغه های اصلی این مجموعه توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان می باشد که در همین راستا این صندوق ابزارهای متنوعی را طراحی کرده است که یکی از مهمترین این حمایت ها اعزام و میزبانی از هیئت های تجاری می باشد که آمادگی کامل دارند تا این هیئت های تجاری مطابق با برنامه های کارگروه صادرات اعزام و دعوت شوند.
جناب آقای دکتر روزبه رئیس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان این نشست اعلام کردند که این سازمان آمادگی کامل دارد تا با تمام قوا در راستای حمایت از برنامه های اجرایی این کارگروه همراهی لازم را داشته باشد و در قدم اول از انجمن دعوت می کنند که نشست آینده را به میزبانی این سازمان برگزار کنند تا با آشنایی هرچه بیشتر این سازمان با برنامه کارگروه صادرات انجمن هماهنگی های لازم به منظور همراستایی اقدامات این سازمان و کارگروه صادرات انجام شود.
جناب آقای مهندس چگنی مدیرکل دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه اعلام کردند که فرصت های صادراتی فراوانی برای محصولات دانش بنیان و نوآورانه ایرانی وجود دارد که این وزارت خانه با همراهی معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی کامل برای حمایت از صادرات شرکت های دانش بنیان را دارد، یکی از این بازارها به عنوان مثال بازار کشورهای آفریقایی می باشد که بسیار بازار بکر و مناسبی می باشد.
در انتها جناب آقای دکتر منجم زاده مدیرکل دفتر سیاستگذاری و آینده نگاری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان در سخنان خود ضمن تشکر از کارگروه صادرات به منظور برگزاری این نشست عنوان کردند که انجمن ملی شرکت های صنایع پیشرفته و دانش بنیان صنعت و معدن یکی از فعالترین و پیشروترین انجمن هایی می باشد که تشکیل شده است و با برگزاری جلسات منظم یک هفته در میان مجدانه ومصرانه مسائل و موارد شرکت های دانش بنیان را پیگیری می کنند. یکی از اقداماتی که بعد نردیک به 2 سال پیگیری انجمن و معاونت علمی در نهایت به نتیجه رسید خارج کردن تعیین تعرفه واردات کالاهای مشابه اقلام راهبردی از کمیسیون ماده می باشد که ذیل بند (ث) ماده 99 قانون برنامه هفتم توسعه مقرر شد تعرفه بازرگانی واردات این کالاها در شورایی متشکل از نماینده معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان، وزارت ص نعت، معدن و تجارت و ارگان مربوطه تهیه شود. در همین بند مقرر شد که قیمت پایه محصولات دارویی فناورانه نیز بر میزان محصول مشابه خارجی تعیین شود. در انتها ایشان اعلام کردند که مذاکرات بسیار خوبی با بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و معاونت علمی انجام شده است تا بتوانیم روش نوینی برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان با استفاده از اعطا Buyer credit ایجاد کنیم. این روش نیر با همراهی انجمن درحال اجرا می باشد که انشاالله به زودی جلسه ای به میزبانی بانک مرکزی با شرکت های معرفی شده از سوی انجمن برگزار خواهد شد.
0 نظر